Non Stop: +4 0736 687 773

Skoda Rapid 2019 in flota Volo Rent a Car Cluj Napoca

2020-01-09 10:15:31 Autor: Volo Rent a Car
Skoda Rapid 2019 in flota Volo Rent a Car Cluj Napoca

 

     Producatorul de mașini Skoda se bucură de un real succes la nivel global. Produsele sale înseamnă același lucru peste tot: au valoare bună, sunt mai spațioase decât concurența și au un interior simplu. Această imagine rezonează cu șoferii motiv pentru care le cumpară în număr tot mai mare sau le închiriază de la Volo Rent a Car, în timp ce concurența din industria auto trece printr-o criză adâncă. Rapid este modelul care a pornit valul de expansiune al Skodei cu noile modelele Octavia, Fabia, Superb și primul SUV al producătorului, Kodiaq.

     Modelul Skoda Rapid aduce un echilibru în flota Skoda fiind gândit să umple golul dintre Fabia, care face parte din segmentul B economy și Octavia care face parte din segmentul D full size. Modelul Skoda rapid oferit spre închiriere de Volo Rent a Car face parte din segmentul C compact și este o mașină spațioasă care oferă o valoare mai bună decât concurența. Rapid nu este construită pe platforma VW MBQ ci este dezvoltată pe aceeași platformă cu Fabia a cărei avantaj este dată de greutatea mică de doar 1150 de kg care este mai ușoară decât majoritatea rivalilor. De fapt este mai ușoară decât majoritatea modelelor din segmentul B Economy ceea ce reprezintă un avantaj major atunci când vine vorba de consumul de combustibil.

     Lungimea modelului Rapid este de 4.5 metri, în partea din față fiind dotat cu lonjeroane MacPherson. Acestea sunt compuse dintr-un amortizor de șoc și un set de arcuri lungi care îmbunătățesc suspensia mașinii dar și capacitatea de absorbție a șocurilor. Skoda oferă o gamă variată de motoare pentru Rapid atât pe benzină cât și diesel. Motoarele pe benzină sunt următoarele: 1.2 litri turbo cu 89 de cai putere pe varianta entry level, 1.2 litri turbo cu 108 cai putere care se află pe modelul Rapid oferit spre închiriere de Volo Rent a Car și motorul cel mai puternic de 1.4 litri dezvoltă 123 de cai putere și este disponibil doar împreună cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG de la VW. Motoarele pe motorină sunt următoarele: 1.4 litri turbo TDI cu 89 de cai putere care este oferit atât cu transmisie manuală cât și automată DSG și 1.6 litri turbo TDI cu 113 cai putere care este oferit cu cutie de viteze automată DSG.

     Potrivit constructorului, clienților Skoda le plac lucrurile simple. Lucrurile care se pot strica sunt mai puține, grijile sunt mai puține iar mașina este mai fiabilă. Prin urmare când fanii Skoda vor intra în modelul Rapid, din flota Volo Rent a Car, se vor simți ca acasă. Scaunele sunt plate dar în ansamblu confortabile în timp ce volanul este mare și ergonomic la standardele grupului VW. Rapid este dotat standard cu un radio simplu cu ecran mic dar opțional acesta poate fi înlocuit cu un sistem de navigație și infotainment performant. Chiar dacă Rapid este dezvoltat pe platforma Fabia, interiorul său este mai aproape de Octavia. Spatele Rapid-ului seamănă cu o berlină, are o trapă mare care atunci când o deschidem descoperim un portbagaj de 550 de litri cu o deschidere lată. Cu toate că atunci când scaunele din spate rabatate nu oferă o podea plată, portbagajul este practic și versatil. Cabina Rapid-ului poate acomoda cu ușurință patru adulți, în spate se pot așeza trei adulți dar aceștia vor fi înghesuiți ceea ce este normal pentru o mașină din acest segment.

     Clienții pot alege patru variante de Rapid care sunt S, SE, Sport și SE-L. Varianta de bază S care este dotată cu jante de oțel, conectivitate USB, oglinzi laterale încălzite și geamuri din față electrice. Varianta SE include în plus jante din aliaj, aer condiționat, tempomat, bluetooth și chiar o umbrelă. Varianda Sport al Rapid-ului, oferită spre închiriere de Volo Rent a Car, este dotată cu scaune sport, pedale de oțel și jante de aliaj de 17 inch. Varianta de top SE-L este dotată cu senzori de parcare pe spate, control climă și un scaun pentru pasager reglabil.  

     Skoda Rapid este foarte eficientă în ceea ce privește consumul de combustibil. Cele mai eficiente motoare sunt cel de 1.4 litri pe benzină din flota Volo Rent a Car și cel de 1.6 litri diesel care au un consum extrem de mic de doar 3.5 litri la 100 de kilometri în timp ce impozitul și asigurarea obligatorie sunt sub 100 de lei. Motorul de 1 litru în trei cilindri cu 94 de cai putere oferă un consum de 3.7 litri la 100 de kilometri care este puțin mai mare în comparație cu motoarele de 1.4 litri și 1.6 litri. Motorul de 1.4 litri TSI cu 123 de cai putere oferă un consum foarte bun de doar 4 litri la 100 de kilometri. Skoda oferă doar trei ani garanție pentru Rapid cu kilometraj nelimitat pentru primii doi ani dar în al treilea an garanția este limitată la 100.000 de kilometri. Cu doar 1300 de lei, garanția poate fi marită la patru ani și maxim 130.000 de kilometri, iar cu doar 1600 de lei garanția poate fi mărită la cinci ani și maxim 160.000 de kilometri. La fel ca celelalte modele din grupul VW, Skoda recomandă ca reviziile pentru Rapid să fie făcute la 15.000 de kilometri. Opțional clienții pot alege un interval variabil de revizii în funcție de informațiile de uzură transmise de senzorii din motor.

     Vă invităm să închiriați o mașină Skoda Rapid din flota Volo Rent a Car direct de la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773
contact@volorentacar.ro