Non Stop: +4 0736 687 773

Model 3 este cea mai accesibila masina electrica de la Tesla

2020-02-14 10:56:32 Autor: Volo Rent a Car
Model 3 este cea mai accesibila masina electrica de la Tesla


     Cea mai accesibilă mașină de la constructorul Tesla se numește Model 3. Model 3 este o mașină complet electrică pentru că Tesla nu construiește mașini pe benzină, motorină sau hibride și este cel mai mic model al brand-ului situat sub SUV-ul Model X și limuzina de lux Model S. În curând clienții Volo Rent a Car Cluj Napoca vor avea ocazia să închirieze un Model 3 și să se bucure de o mașină electrică care nu poluează. Model 3 a fost lansat de către Tesla în trei versiuni: versiunea de bază numită Autonomie Standard Plus, versiunea optimizată pentru kilometri mai mulți între încărcările bateriei numit Autonomie Lungă și o versiune Performanță care promite să bată în accelerație un Porsche 911.

     Inițial Model 3 s-a dorit să fie o mașină electrică accesibilă mjorității doritorilor unui astfel de vehicul dar modelul lansat în anul 2019 este mai degrabă o alternativă la berlinele de lux compacte. Varianta Model 3 care a fost promisă la prețul de 35000 de euro acum este disponibilă doar prin comandă specială ceea ce înseamnă că cea mai ieftină variantă disponibilă online începe la peste 40000 de euro. Cu acest preț de vânzare Model 3 concurează cu BMW Seria 3 și Mercedes C Class. Tesla a crescut valoarea Modelului din anul 2019 prin includerea sistemului semi-autonom al companiei, numit Autopilot, ca dotare standard pe care clienții Volo Rent a Car vor avea posibilitatea să-l testeze la închirierea mașinii. De asemenea Modelul 3 este dotat acum standard cu pachetul Performanță care anterior era opțional și care include jante de aliaj de 20 de inch cu anvelope de vară, frâne îmbunătățite, spoiler din fibră de carbon, suspensie mai joasă și o creștere a vitezei maxime la 250 de kilometri pe oră.

     Tesla a lansat pe piață patru variante ale Modelului 3. Cea mai ieftină variantă cu Autonomie Standard pornește de la prețul de 36000 de euro, are tracțiune pe roțile din spate, o autonomie de 350 de kilometri, o baterie de 50 kWh, echipare cu un singur motor care dezvoltă 340 de cai putere, o viteză maximă de 210 kilometri pe oră și este disponibilă doar la comandă directă din reprezentanță. Varianta cu Autonomie Standard Plus al Modelului 3 pornește de la 41000 de euro, are tracțiune pe roțile din spate, o autonomie de 400 de kilometri, o baterie de 54 kWh, echipare cu un singur motor care dezvoltă 340 de cai putere, o viteză maximă de 225 kilometri pe oră și este disponibilă la comandă online. Varianta cu Autonomie Lungă va fi inclusă în flota de mașini de închiriat Volo Rent a Car, pornește de la 51000 de euro, are tracțiune integrală, o autonomie de peste 500 de kilometri, o baterie de 75 kWh, echipare cu două motoare care dezvoltă împreună 447 de cai putere, o viteză maximă de 233 kilometri pe oră și este disponibilă la comandă online. Varianta Performanță pornește de la prețul de 60000 de euro, are două motoare care dezvoltă combinat 580 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, perfomanță care bate multe super mașini mult mai scumpe cu motoare pe carburanți.

     Model 3 nu strălucește când vine vorba de confortul călătoriei, la viteze mici atât modelul ieftin cu Autonomie Standatd Plus cât și modelul mai scump Autonomie Lungă de la Volo Rent a Car își scutură puțin ocupanții atunci când pe șosea apar mici denivelari sau obstacole. Concurența Seria 3 de la BMW sau A4 de la Audi reprezintă o alternativă mai confortabilă dar niciuna  din aceste berline compacte nu au variante electrice. În schimb varianta de vârf Performance al Modelului 3 care are suspensii  sport și jante de 20 de inch standard, este mai confortabilă pe autostradă la viteze mari decât versiunile M Sport de la BMW. Deoarece este o mașină complet electrică, Model 3 este foarte silențioasă la vitezele mici din orașe sau sate dar la vitezele mari de autostradă Tesla arată că nu a insistat foarte mult în ceea ce privește izolația fonică, zgomotul șoselei și al vântului din jurul portierelor fără ramă se face resimțit destul de puternic în interiorul cabinei. În timpul călătoriilor pe autostradă, mașinile concurente convenționale sunt mai bine izolate fonic contribuind la o croazieră mai liniștită. În schimb frânele sunt mult mai rafinate decât la mașinile electrice ale concurenței încetinind lin fără a smuci pasagerii.

     Bordul Modelului 3 este foarte minimalistic astfel totul este controlat de la ecranul tactil central. De la acționarea ștergătoarelor de parbriz, pornirea farurilor, ajustarea oglinzilor retrovizoare și al volanului, șoferul care închiriază această mașină de la Volo Rent a Car trebuie să folosească butoanele de pe volan și să găsească toate acestea pe ecranul central ceea ce nu este recomandat în timpul condusului. Pe acest ecran central se află și vitezometrul dar din fericire poziția acestuia pe marginea din stânga face puțin mai facilă observarea de către șofer. Cu excepția acestor decizii ergonomice nu tocmai reușite, poziția șoferului este bună, scaunul, volanul și pedalele sunt aliniate ordonat. Stâlpii de protecție laterali ai parbrizului sunt foarte groși și într-un unghi care afectează vizibilitatea în intersecții în funcție de înălțimea șoferului și poziția de șofat. În schimb, vizibilitatea în spate este foarte bună și toate versiunile Modelului 3 sunt dotate standard cu senzori de parcare în față și în spate. De asemenea Model 3 este dotat în spate cu o cameră video.

     Calitatea construcției este de top în comparație cu brand-urile din Statele Unite dar nu se ridică la nivelul mașinilor germane. Imitația de piele de pe sacune și de pe volan nu se simt premium în timp ce finisarea neagră lucioasă de pe bord lasă urme foarte ușor. Tesla nu a inclus serviciile Apple Carplay sau Android Auto iar actualizările de trafic în timp real și browser-ul de internet sunt opțiuni rezervate doar pentru versiunile Autonomie Lungă și Performance. Aceste două versiuni ale Modelului 3 sunt dotate cu un sistem audio mai performant care conțin un număr de 14 difuzoare și un subwoofer.


     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Volo Rent a Car de la biroul principal de pe strada Traian Vuia numărul 202 sau direct de la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773
contact@volorentacar.ro