Non Stop: +4 0736 687 773

Primul SUV all electric de la Mercedes se numeste EQC

2020-03-12 16:08:59 Autor: Volo Rent a Car
Primul SUV all electric de la Mercedes se numeste EQC

 

     Dacă mai sunt îndoieli în privința viitorului mașinilor electrice, acestea sunt spulberate de faptul că toți constructorii auto cu motoare cu ardere internă au început să lanseze pe piață acest tip de autovehicule motiv pentru care șoferii pot să aibă încredere sau cel puțin să considere să facă tranziția la aceste mașini. Mercedes EQC, model care va putea fi rezervat de la biroul de închirieri auto Volo Rent a Car din Cluj Napoca, este lansat cam târziu pe piață având în vedere că modelele concurente Audi E-tron, Jaguar I-Pace și Tesla Model X sunt deja disponibile pentru a fi achiziționate. Modelul EQC este prima mașină complet electrică lansată de Mercedes care nu va avea versiuni cu motorizări pe benzină sau motorină și este primul din multele modele pe care nemții de la Mercedes doresc să le lanseze pe piața sub Brand-ul EQ.

     EQC are cam aceleași dimensiuni ca modelul Mercedes GLC, model pe care îl găsiți în flota biroului de închirieri mașini Cluj Volo Rent a Car, astfel este puțin mai mică decât concurența E-tron și Model X dar puțin mai mare decât I-Pace. Modelul EQC este un SUV de clasă mijlocie care este cu 10 centimetri mai lung decât modelul GLC și oferă cinci locuri. La fel ca la toate mașinile electrice, nu există confuzii în ceea ce privește motorizarea deoarece puterea este dată de capacitatea bateriilor instalate pe mașină. Astfel, ECQ este echipat cu două motoare asincrone pe fiecare ax al mașinii unde motorul de pe axul din față este calibrat pentru eficiență iar motorul de pe axul din spate este calibrat pentru performanță și cuplu mare. EQC este pus în mișcare aproape exclusiv de motorul din față până la apăsarea profundă a pedalei de accelerație, moment în care motorul din spate se activează și mașina oferă 402 cai putere cu un cuplu de 760 nm și o viteză maximă limitată la 180 de kilometri pe oră.

     În ceea ce privește autonomia, la noile teste Europene WLTP Mercedes EQC a reușit să parcurgă 417 kilometri iar la testele Americane EPA a reușit doar 354 de kilometri. La testele de autonomie reală, realizate de biroul de închirieri auto Cluj Volo Rent a Car, care implică șofat pe autostrăzi, pe drumuri județene și în oraș, EQC a reușit să parcurgă 335 de kilometri cu o încărcare completă. În același test, concurența Tesla Model X a reușit 375 de kilometri, Audi E-tron a reușit doar 315 kilometri în timp ce Jaguar I-Pace a reușit să acopere cei mai mulți kilometri cu o încărcare completă și anume 410 kilometri. Șoferii nu vor fi dezamăgiți de accelerația modelului EQC deoarece acesta atinge viteza de la 0 la 100 km/h în doar 5 secunde. Această performanță este mai bună decât la majoritatea modelelor din această clasă ca de exemplu Audi E-tron dar modelele I-Pace și Model X sunt mai rapide.

     Suspensiile pe aer reprezintă o echipare standard pentru Mercedes EQC, astfel că spatele va fi ridicat în mod automat atunci când portbagajul este umplut cu bagaje grele. Prin aceasta se asigură că farurile luminează în mod corect carosabilul pe timpul nopții și nu orbește șoferii care circulă din sens opus și în plus contribuie la creșterea confortului în timpul condusului. Șoferii care rezervă modelul EQC de la biroul de închirieri auto Volo Rent a Car din incinta aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca vor observa că mașina absoarbe denivelările și gropile în mod impresionant atât în oraș cât și pe drumurile județene la viteze mai mari chiar și cu jantele opționale de aliaj de 21 de inch. Pe autostradă lucrurile se prezintă și mai bine deoarece inginerii de la Mercedes au izolat fonic extrem de bine întreaga caroserie astfel că zgomotele produse de cele două motoare, de anvelope și de vânt sunt aproape complet eliminate.

     La interior modelul EQC este asemănător cu celelalte modele Mercedes de pe piață. Bineînțeles, fiind o mașină electrică, Mercedes a ales să creeze o ambianță caldă folosind culoarea albastru neon iar grilele de ventilație dreptunghiulare le înlocuiesc pe cele de tip turbină care se regăsesc în cele mai noi modele convenționale de la producător. În schimb butoanele de metal de pe consola centrală și sistemul de infotainment cu ecran dublu arată la fel ce cele de pe modelul GLC. De asemenea EQC este dotat la interior cu unele materiale care nu se regăsesc pe SUV-urile tradiționale de la Mercedes, ca de exemplu finisarea cauciucată a bordului, dar per ansamblu calitatea resimțită subiectiv este extrem de înaltă. Grilele de aer și butoanele din interiorul EQC sunt mari și foarte bine construite iar folosirea cromului și a culorii negru lucios aduce un sentiment de clasă tradițională într-o cabină care altfel este futuristă. Clienții care vor închiria modelul EQC de la biroul de închirieri mașini Volo Rent a Car din Cluj Napoca vor observa că sistemul de infotainment este foarte ușor de utilizat și chiar depășește sistemele de la concurentele Audi E-tron și Jaguar I-Pace din punctul de vedere al intuiției în folosire. Navigația prin meniul sistemului de infotainment de rezoluție înaltă se poate face prin atingerea ecranului central, prin touchpad-ul de pe consola centrală și prin butoanele tactile de pe volan care ajută la navigația prin meniuri în timpul condusului. Cea mai importantă caracteristică a sistemului de infotainment este funcția de control prin voce, „Hey Mercedes – Where can a find the Volo Rent a Car office”, care înțelege comenzile rostite în limba engleză. Acest sistem permite schimbarea temperaturii din cabină, schimbarea culorilor luminii ambientale și setarea sistemului de navigație fără a fi necesară mișcarea mâinilor. Sistemul de voce „Hey Mercedes” este cu mult peste cel de la concurența Audi E-tron. Jaguar I-Pace și Tesla Model X.

     Mercedes EQC are un portbagaj de 500 de litri cu scaunele din spate în poziție verticală și 1060 de litri cu acestea culcate orizontal iar acest volum este mai mic decât ceea ce oferă modelele concurente dar, din punctul de vedere al firmei de închirieri auto Cluj Volo Rent a Car, este suficient pentru câteva valize mari sau câteva seturi de crose golf. În cabina EQC este loc mai mult decât suficient pentru patru adulți și deoarece fiecare șezut oferă un suport amplu și confortabil, pasagerii se vor simți bine, proaspeți după o călătorie lungă. Ușile din față ale modelului EQC oferă suporturi pentru flacoane de pâna la 1.5 litri, torpedoul și spațiul din cotiere au dimensiuni decente iar la baza bordului se află un locaș generos cu doi suporți pentru pahare. Ușile din spate sunt dotate cu suporți mai mici iar acestea oferă suficient loc pentru flacoane de 1 litru. De asemenea modelul EQC este dotat cu o cotieră și între scaunele din spate în care se află doi suporți pentru pahare.


Vă invităm să închiriați o mașină din flota Volo Rent a Car de la biroul principal de pe strada Traian Vuia numărul 202 sau direct de la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773
contact@volorentacar.ro