Non Stop: +4 0736 687 773

Să cunoaștem tipurile de Anvelope cu Volo Rent a Car

2019-12-05 11:51:27 Autor: Volo Rent a Car
Să cunoaștem tipurile de Anvelope cu Volo Rent a Car

Anvelopele sunt printre cele mai importante componente ale unui autovehicul deoarece acestea asigura contactul cu solul și prin urmare de ele depinde aderența și manevrabiliatea mașinii. Avem patru tipuri de anvelope: anvelope de vară, anvelope de iarnă, anvelope all-season și anvelope 4x4 pentru mașini de teren. Mașinile oferite pentru închiriere din flota Volo Rent a Car vor fi echipate mereu cu anvelopele potrivite pentru clima din Romania.

 


Avelopele de Vară

     Anvelopele de vară sunt construite din compuși de cauciuc care furnizează aderență și manevrabilitate sporite la temperaturi calde atât pe șosele uscate cât și pe șosele umede. De asemenea anvelopele de vară sunt proiectate să aibă rezistență de rulare scăzută care ajută autovehiculele să consume mai puțin combustibil și să genereze zgomot mai redus pe șosea. Șablonul bandei de rulare a anvelopei de vară este mai simplu decât al anvelopei de iarnă, cu un număr mai mic de caneluri pentru scoaterea apei, mărind suprafața de contact a anvelopei cu șoseaua. Așadar mașinile de la Volo Rent a Car echipate cu anvelope de vară vor avea aderență, manevrabilitate și frânare superioare în timpul perioadei calde de vară. Din nefericire tocmai aceste caracteristici ale anvelopelor de vară, compușii de cauciuc și design-ul simplu al bandei de rulare, le fac total nepotrivite pentru folosirea lor pe timp de iarnă. Când temperatura de afară scade sub șapte grade celsius cauciucul anvelopei de vară se întărește și devine casant iar design-ul bandei de rulare nu poate să facă față zăpezii sau gheții.

Anvelopele de Iarnă

     Comparativ cu anvelopele de vară, cele de iarnă furnizează aderență și manevrabilitate  excelente la temperaturi scăzute pe zăpadă și gheață precum și pe șoselele umede. Banda de rulare al avelopelor de iarnă sunt construite din compuși care conțin cantități mai mari de cauciuc natural ca să nu se întărească când temperatura scade sub șapte grade celsius. Pe șoselele reci cauciucul își păstrează proprietățile flexibile și de pliere pentru a reduce distanța de frânare. Iernile din Romania sunt grele cu temperaturi scăzute și zăpadă abundentă motiv pentru care Volo Rent a Car își echipează toată flota de mașini de închiriat cu anvelope de iarnă când prognoza meteo anunță că temperaturile vor urma să scadă sub șapte grade celsius. Profilele de pe banda de rulare al anvelopei de iarnă sunt mai adânci ca să poată intra în zăpadă și gheață pentru a crește aderența. De asemenea pentru a scoate eficient apa și zăpada în topire de pe banda de rulare și pentru a scade riscul acvaplanării anvelopele de iarnă au foarte multe striații și caneluri. Anvelopele de iarnă nu se folosesc pe timpul verii pentru ca cauciucul lor devine foarte moale și se va uza repede scăzând manevrabilitatea mașinii iar rezistența de rulare mare va crește consumul de carburant și zgomotul.

Anvelopele All-Season

     Aceste anvelope combină caracteristicile anvelopelor de vară și a celor de iarnă oferind o soluție hibridă cu avantajul celor două. Anvelopele all-season se pretează a fi folosite de șoferii care trăiesc în regiuni cu ierni ușoare în care temperaturile scad rar sub punctul de îngheț. Prin alegerea anvelopelor all-season șoferii din aceste regiuni vor economisi bani și timp pentru că nu vor trebui să cheltuie banii pe două seturi de roți și nici efortul de a le monta pe mașină de două ori pe an. Având în vedere iernile pe care le avem în Romania, Volo Rent a Car vă anunță ca avelopele all-season nu sunt potrivite, alegeți pe cele de iarnă.


Anvelopele Run-Flat

     Anvelopele run flat sunt una din cele mai mari invenții din industria auto pentru că în caz de pană sau o scădere bruscă de presiune acestea vor rămâme complet operaționale până când șoferul poate să ajungă acasă sau până la cea mai apropiată vulcanizare în siguranță. Pentru a putea rula cu o pană și fară presiune pereții laterali al anvelopelor run flat sunt groși și foarte rezistenți și permit o deplasare de pâna la 80 de kilometri în aceste condiții. Aceste anvelope au mai multe dezavantaje: după o pană nu se pot repara și trebuie înlocuită anvelopa, sunt mai grele motiv pentru care crește consumul de carburant, sunt mai zgomotoase.

Anvelope 4x4 pentru mașini de teren

     Banda de rulare al anvelopelor mașinilor de teren 4x4 au un design mai lat decât la anvelopele convenționale pentru mașini in principal prezintă profiluri mai mari și caneluri mai adânci. Anvelope standard au o aderență foarte mică pe suprafețe noroioase pentru că banda de rulare se umple repede cu noroi și roata începe să se rotească în gol săpând roata tot mai adânc într-o groapă. Comparativ, anvelopele 4x4 au o aderență cu mult mai bună pe teren dificil cu noroi, iarbă și zăpadă pentru că banda de rulare a anvelopei nu se înfundă.


     Daca sunteți în căutarea unei mașini pentru închiriat echipată cu anvelope potrivite sezonului, Volo Rent a Car vă așteaptă la aeroportul internațional Avram Iancu sau la unul din birourile noastre din Cluj Napoca.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773
contact@volorentacar.ro