Non Stop: +4 0736 687 773

Sărbătoriți Crăciunul cu Volo Rent a Car în Cluj Napoca

2019-12-11 09:50:36 Autor: Volo Rent a Car
Sărbătoriți Crăciunul cu Volo Rent a Car în Cluj Napoca

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi în Romania iar Volo Rent a Car vă invită să alegeți una dintre cele mai populare destinații turistice din Transilvania, orașul Cluj Napoca. Considerat inima regiunii istorice Transilvania, Cluj Napoca este al doilea oraș din Romania din punctul de vedere al populației cu un număr de 420.000 de locuitori. De asemenea Cluj Napoca este un oraș universitar, multicultural și multietnic aici activând universități recunoscute pe plan european precum și numeroase biblioteci care oferă o gamă foarte diversificată de cărți. Cluj Napoca mai este numit și Silicon Valley al Romaniei pentru că orașul s-a dezvoltat foarte mult pe partea de IT cu ajutorul universităților și al politicilor locale care susțin deschiderea afacerilor pe acest sector.

 

     Prima destinație propusă de Volo Rent a Car este târgul de craciun din Cluj Napoca unde puteți să cunoașteți obiceiurile locale și să cumpărați decorațiuni de craciun realizate manual. Colindele de crăciun, muzica tradițională folk, rock, pop și de operă ale artiștilor locali, va introduce toată lumea prezentă la târgul de crăciun în spiritul sărbătorilor de iarnă. Târgul de crăciun se organizează în Piața Unirii din Cluj Napoca unde copii se pot îmbarca în trenulețul moșului și să întâlnească personaje celebre ca Snow White, Cinderalla, Peter Pan, Scooby Doo, Harry Potter și Rapunzel. Târgul de crăciun va cuprinde activitați multiculturale, o săptămână de proiecții de film, radioul târgului dar și o săpămână culinară. La casa moșului parinții pot participa la ateliere oferite de diferitele organizații și de firmele locale.

     Dacă vizitați Cluj Napoca pentru prima dată, Volo Rent a Car vă sugerează să începeți vizita din piața centrală care reprezintă punctul zero al municipiului. În acest loc puteți simți cel mai bine atmosfera medievală a orașului, atmosferă care este preponderentă pentru majoritatea atracțiilor turistice ale Transilvaniei. Atmosfera excelentă și spațiul deschis al pieței centrale este perfectă pentru plimbări. Piața centrală a Cluj Napocăi este cea mai mare piață medievală din Europa Centrală și de Sud Est.

     În apropierea primăriei se află o altă locație recomandată de Volo Rent a Car și anume parcul central Simion Bărnuțiu care este principala zonă verde a orașului. Cu o vechime de câteva sute de ani, parcul central este o oază în mijlocul unui oraș modern, un loc perfect pentru relaxare. În parcul central se mai poate vizita cazinoul central care este o clădire frumoasă putând fiind admirată și de cei care nu au o pasiune pentru jocuri de noroc. Pe Strada Tipografiei din Cluj Napoca se află o altă atracțe turistică, Turnul Pompierilor denumit în trecut Turnul Lăcătușilor o clădire medievală construită în anii o mie cinci sute și care găzduiește în prezent un restaurant cu acoperiș de sticlă și muzeul pompierilor.

     O altă atracție unică pe care Volo Rent a Car o recomandă în Cluj Napoca este Muzeul de Farmacie care omagiază multele genarații de farmaciști care și-au lăsat amprenta asupra orașului. În această clădire a fost deschisă prima farmacie din oraș în secolul cincisprezece iar în prezent muzeul găzduiește peste trei mii de exponate precum rețete, sigilii, prese, cântare, recipiente și unelte cu un laborator medieval localizat la subsol.

     Din câte vedeți sunt multe atracții turistice, activități și evenimente de care să vă bucurați dacă decideți să vă petreceți crăciunul în Cluj Napoca. Pentru a vizita toate aceste atracții turistice vă invităm să închiriați o mașină de la Volo Rent a Car direct de la aeroportul internațional Avram Iancu.


Pentru rezervări NON-STOP la Volo Rent a Car vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773
contact@volorentacar.ro