Non Stop: +4 0736 687 773

Sfaturi de la Volo pentru a conduce in siguranta masina in conditii de iarna

2019-11-25 12:25:34 Autor: Volo Rent a Car
Sfaturi de la Volo pentru a conduce in siguranta masina in conditii de iarna

     Iarna bate la ușă în Romania și la clienții Volo rent a car din Cluj Napoca. Impreună cu anotimpul rece din țara noastră vin și condițiile meteorologice nefaste pentru toți conducătorii auto care se încumetă să iasă la drum. Pentru că la Volo Rent a Car siguranța clienților noștri este pe prim plan, în rândurile de mai jos vă prezentăm o serie de sfaturi pentru o deplasare cu mașina lipsită de evenimentele neplăcute.

     Șofatul pe timp de iarnă este o provocare pentru majoritatea șoferilor iar clienții Volo Rent a Car nu reprezintă o excepție. Suntem obișnuiți să ne deplasăm rapid pe autostrăzi sau pe străzile orașului ceea ce reprezintă un pericol iarna. Dacă depășim cu 10 km/h limita de viteză din unele zone, riscăm să pierdem controlul mașinii prin derapaj pe un drum acoperit cu gheață. De asemenea există posibilitatea datorită vitezei prea mari ca frânele mașinii să nu ne ajute să oprim în timp util pentru a evita coliziunea cu autovehiculul din fața noastră pentru că roțile nu au aderență suficientă. Rețineți că Volo Rent a Car vă recomandă să adaptați viteza mașinilor pe care la închiriați la condițiile de drum existente.

     Recomandările Volo Rent a Car pentru un șofat fară accidente rutiere pe șoselele din Romania:

    Verificați prognoza meteorologică – nu presupuneți că meteorologii greșesc, ceea ce este o obișnuință a unor șoferi. Trebuie să vă informați dacă, când și unde vor avea loc precipitațiile. De asemenea Volo vă recomandă să vă informați dacă va ninge sau vor fi ploi înghețate sau o scădere bruscă de temperatură. Mai trebuie să luați în considerare o variabilă foarte importantă și anume vântul. Chiar dacă se prognozează doar cinci cm de zăpadă, rafalele de vând de 60 de km/h pot creea troiene de zăpadă de una jumătate de metru sau chiar mai mari. Dacă vă aflați intr-o călătorie lungă informațivă despre direcția din care suflă vântul și despre viteza acestuia.
    Fiți blând cu frânele – frânele vor fi utilizate foarte mult pe perioada iernii. Dacă doriți să încetiniți sau să opriți mașina, Volo vă recomandă să aplicați frânele din timp, mai devreme decât ați face acest lucru pe drum uscat. Viteza reprezintă un factor extrem de important la frânare, cu cât viteza de deplasare este mai mică cu atât veți opri mașina mai repede motiv pentru care Volo le recomandă clienților săi să reducă viteza cu 10 – 15 km/h sub limita de viteză care se află pe  porțiunea respectivă de drum.
    Reduceți viteza în curbe – aici vă va ajuta foarte mult deplasarea cu o viteză mică. Dacă totuși începeți să alunecați, întoarceți roțile din față în aceeași direcție în care derapează spatele mașinii. Nu vă panicați pentru că puteți să salvați situația și să corectați derapajul.
    Folosiți centurile de siguranță – chiar daca legile din Romania îi obligă atât pe șoferi cât și pe pasageri să foloseacă centurile de siguranță unii oameni nu respectă acest lucru și se deplasează intr-o mașină fară să-și pună centurile de siguranță nici măcar iarna pe șosele dificile. Le recomandăm tututor clienților Volo Rent a Car să folosească centurile de siguranță mereu când inchiriază o mașină pentru că vor avea doar avantaje: nu riscă amenzi de circulație care s-au mărit considerabil în Romania și cel mai important, evită accidentări corporale grave cum ar fi aruncarea din cabina mașinii în urma unui impact.
    Nu opriți la accidente pe drumuri acoperite cu gheață – chiar dacă acest lucru pare straniu și lipsit de compasiune, trebuie să luați în considerare circumstanțele. Dacă doriți să vă opriți pe marginea drumului ca să ajutați un alt șofer atunci va trebui să frânați iar cei din spate vor trebui și ei să frâneze motiv pentru care vor putea să derapeze și să intre pe sensul opus de circulație intrând în coliziune cu alte mașini. Dacă vedeți un șofer pe marginea șoselei, Volo Rent a Car vă recomandă să anunțați poliția cât mai repede cu locația mașinii și să lăsați profesioniștii să ofere asistență.
    Renunțati la călătorie – reportajele meteorologice vor emite avertizări atunci când se impune acest lucru. Dacă se emit avertizări care sfătuiesc șoferii să nu iasă la drum atunci Volo Rent a Car vă cere să ascultați cu sfințenie de aceste recomandări. Iarna au loc multe accidente rutiere pentru că șoferii nu au un motiv întemeiat de a se afla pe șosea. Ieșiți cu mașina în condiții meteo nefavorabile doar dacă aveți urgențe serioase. Respectați toate avertizările oficiale și evitați deplasările dacă se impune acest lucru.
    A se evita dealurile și munții – planuițivă călătoria astfel încât să vă deplasați cât mai mult pe suprafețe plate și să evitați pantele și serpentinele. Condusul în pante în sus și în jos poate fi foarte periculos pe timp de iarnă, se pune foarte mult stres pe frâne la coborâri iar urcările devin o luptă pe o șosea acoperită de gheață.
    Nu vă grabiți – nu trebuie să fiți primul șofer pe drum într-o dimineață în care ninge. Așteptați o perioadă de timp ca traficul să calce zăpada sau utilajele de dezăpezire să treacă prin zonă scăzând pericolul de șofat. În perioada de iarnă Volo Rent a Car vă recomandă să porniți cu 10 – 20 de minute mai repede spre muncă sau spre locul de destinație pentru că în lunile de iarnă trebuie să evităm graba, mai bine ajungem mai târziu decât de loc.

     În încheiere Volo Rent a Car vă dorește o iarnă frumoasă cu șosele curate. Daca doriți să închiriați o mașină vă așteptam la aeroportul internațional Avram Iancu sau la unul din birourile noastre din Cluj Napoca.

Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0736.687.773

contact@volorentacar.ro